Συχνές Ερωτήσεις

Όλα αυτά τα χρόνια η προσέγγιση, ο σχεδιασμός η παράδοση μας και η δέσμευση μας για την βιωσιμότητα και την λειτουργικότητα κάθε έργου που αναλαμβάνουμε, είναι απλά μοναδικά.
Συγκεντρώνουμε εμπειρογνώμονες και ειδικούς από διαφορετικούς κλάδους και συνεργαστούμε ως μία ενιαία μονάδα εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα, για τον πελάτη μας.

Η φιλοσοφία μας αντανακλάται σε όλα τα τμήματα της εταιρίας, επηρεάζοντας την προσέγγισή έργου, τον τρόπο συνεργασίας με τους πελάτες μας και την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας στην καινοτομία.

Η αειφορία είναι μια βασική αξία που μας εμπνέει. Από το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή, αγκαλιάζουμε τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της βιωσιμότητας για να ενισχύσουμε την διαχρονική αξία των έργων μας.

Η τεχνική μελέτη και η τελική μας προσφορά είναι τόσο αναλυτικές που θα ξέρετε ακριβώς πού πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύετε.

Με το πέρας των εργασιών, το μόνο που θα έχετε να κάνετε εσείς είναι να μπείτε στο νέο σας χώρο, τον οποίο και θα βρείτε καθαρό χωρίς να χρειασθεί να επιβαρυνθείτε με το κόστος καθαρισμού.

Από το πρώτο ραντεβού που θα γίνει, μέχρι να πάρετε το κλειδί στο χέρι, θα μιλάτε πάντα με το ίδιο πρόσωπο, συνεργάτη της Restauro!

Γιατί απλά ότι και αν ονειρευτήκατε, εμείς μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Συζητάμε μαζί και βρίσκουμε τις λύσεις που είναι ακριβώς προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στον διαθέσιμο προϋπολογισμό που έχετε θέσει.

Η εταιρία μας μπορεί να αναλάβει τα πάντα. Έχουμε εξειδικευμένους ειδικούς για κάθε τομέα του έργου μιας ανακαίνισης, χωρίς εσείς να ασχοληθείτε με τις επιμέρους εργασίες. Μπορούμε να αναλάβουμε το ακίνητο σε οποιαδήποτε κατάσταση και να σας το παραδώσουμε με το κλειδί στο χέρι. Παρέχουμε ακόμη και συνεργείο καθαρισμού, που θα σας απαλλάξει από την έννοια και τον κόπο των οικιακών εργασιών.
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να προβεί κάποιος σε μια ανακαίνιση.
Τα πιο παλιά σπίτια εμφανίζουν συνήθως συχνά προβλήματα, για παράδειγμα στα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά συστήματα, ο χρόνος δημιουργεί κάποιου είδους διάβρωση, ενδεχομένως υπάρχουν φθορές στα παλιά κουφώματα, τα πατώματα κ.τ.λ. Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος μιας ανακαίνισης, ακόμα και αν το σπίτι είναι σε τέλεια κατάσταση, είναι ότι τα παλιά σπίτια είναι ενεργοβόρα. Δηλαδή καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια για την θέρμανση ή την ψύξη τους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τα χρήματα που πληρώνετε σε λογαριασμούς.
Ακόμα όμως και τα νεόδμητα ακίνητα μπορεί να χρειαστούν ανακαίνιση. Για παράδειγμα ένα καινούριο σπίτι ίσως χρειαστεί μια αλλαγή χρήσης σε κάποιο δωμάτιο ή αλλαγή διαρρύθμισης σε έναν χώρο.
Ακόμα μερικοί σημαντικοί λόγοι για να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση είναι οι εξής:

 • Για να αυξήσετε την άνεση και την απόλαυση του σπιτιού.
  Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανακαινίσετε το σπίτι σας, η άνεση και η απόλαυση του χώρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν!
 • Να διορθώσετε ένα ζήτημα ασφαλείας.
  Ηλεκτρικά προβλήματα, διαρροές οροφής ή Ρωγμές, είναι μερικά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν χωρίς αναβολή, έτσι ώστε να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή και να αποφύγετε την μερική ή ολική απώλεια του σπιτιού.
 • Να βελτιώσετε την αξία του σπιτιού.
  Εάν σχεδιάζετε μια πώληση του ακινήτου σας μέσα στα επόμενα χρόνια, ίσως να θέλετε να ανακαινίσετε μερικά σημεία του ή τα πάντα, ώστε να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή τιμή, σύμφωνα με την αξία που θα του έχετε προσδώσει όταν θα το βγάλετε στην αγορά.
 • Για να αναβαθμίσετε τη λειτουργικότητα του σπιτιού.
  Ίσως χρειάζεστε περισσότερο χώρο, ή ένα δεύτερο μπάνιο, μια τροποποίηση ή προσθήκη που θα έκανε την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη. Ίσως ο/η σύζυγός σας χρειάζεται έναν χώρο εργασίας εντός του σπιτιού, ή το παιδί σας ένα game (play) room.
 • Να αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού.
  Νέα παράθυρα, αντλία θερμότητας και πρόσθετη μόνωση αποτελούν μερικά παραδείγματα βελτιώσεων που μπορούν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και να αποπληρώσουν το κόστος της ανακαίνισης με την πάροδο του χρόνου. Τα πιο αποδοτικά σπίτια είναι επίσης πιο ελκυστικά σε πιθανούς νέους αγοραστές.
 • Ανανεώσετε το στυλ του σπιτιού.
  Ένα παλαιότερο σπίτι μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται λιγότερο ελκυστική επιλογή για τους αγοραστές ή μπορεί να τους προβληματίσει το γεγονός ότι οι υφιστάμενες φθορές θα χρειαστούν διόρθωση από τους ίδιους. Επίσης με την πάροδο του χρόνου νέα αρχιτεκτονικά/διακοσμητικά στοιχεία έρχονται ως μόδα – το υπέροχο και λειτουργικό σπίτι σας μπορεί να φανεί πολύ πιο σύγχρονο και διαχρονικό ταυτόχρονα αν δεν έχει εκείνα τα γύψινα που ήταν κάποτε του συρμού, αλλά τώρα φαίνονται εκτός εποχής, για παράδειγμα. Το καλύτερο στοίχημα είναι να χρησιμοποιήσετε διαχρονικό στυλ που στέλνεί το μήνυμα της άνεσης, κάνοντας έξυπνες αλλαγές με το μικρότερο δυνατό κόστος.
 • Για την προετοιμασία του σπιτιού προς πώληση.
  Μερικές φορές, ο κύριος στόχος των ανακαινίσεων είναι η πώληση του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, οι επιλογές θα πρέπει να στοχεύουν στην λειτουργικότητα και την ασφάλεια κατ’ αρχάς του χώρου.
H εταιρία μας αναλαμβάνει έργα πανελλαδικά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και με συγκεκριμένες προδιαγραφές, στο εξωτερικό.
Εμείς από την μεριά μας, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε, είναι 2 ραντεβού. Στο πρώτο θα επισκεφθούμε τον χώρο σας για να μας πείτε με κάθε λεπτομέρεια θέλετε από εμάς. Το δεύτερο ραντεβού είναι για να σας παρουσιάσουμε τη μελέτη και να διαμορφώσουμε μαζί την τελική προσφορά.

Κατά την διάρκεια του έργου μπορούμε να σας ενημερώνουμε τηλεφωνικά αλλά και φωτογραφικά, μέσα από emails, για την πρόοδο των εργασιών. Με αυτές τις ενέργειες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ξέρετε ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται η ανακαίνισή σας. Με μια ματιά στο κινητό σας, θα παρακολουθείτε, ακόμα και σε καθημερινή βάση, την πρόοδο των εργασιών στο ακίνητό σας!

Ναι, εκτός και εάν στην πορεία προσθέσετε ή αφαιρέσετε μια εργασία.

Ναι, εκτός και εάν στην πορεία προσθέσετε ή αφαιρέσετε μια εργασία.

Η Restauro και το τμήμα αρχιτεκτονικής μας, αναλαμβάνει τη δύσκολη αυτή εργασία του συντονισμού όλων των απαραίτητων ενεργειών, από την συλλογή των απαραίτητων πιστοποιητικών και αδειών έως και τις επισκέψεις στην Πολεοδομία. Εσείς απλά μας αναθέτετε το έργο και αμέσως έχετε εξασφαλίσει την ηρεμία σας και τη σιγουριά του αποτελέσματος.

Το άρθρο 48 του νόμου 4178/2011 απαιτεί την έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η εσωτερική διαρρύθμιση του ακινήτου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως των απλών διασκευών, απλά χρειάζεται να ενημερωθεί 48 ώρες πριν την εκτέλεση των εργασιών η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, δηλαδή το παλαιό πολεοδομικό γραφείο.

Το πρώτο βήμα είναι να έρθουμε σε επικοινωνία και να ορίσουμε ένα ραντεβού. Επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του χώρου. H επιτόπια επίσκεψη και αρχική εκτίμηση γίνεται εντελώς δωρεάν για να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα του χώρου. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε -σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας- μια πλήρη οικονομοτεχνική προσφορά, όπου θα αναγράφονται τα πάντα με πλήρη διαφάνεια. Από τα σχέδια (εάν είναι να γίνει κάποια μεταβολή), τις εργασίες και το κόστος της κάθε εργασίας ξεχωριστά, έως το τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν και στο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί. Το τελικό ραντεβού θα γίνει στα γραφεία μας, ώστε να σας παρουσιάσουμε την πρόταση μας και να διαμορφώσουμε μαζί τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Στο τέλος, θα ξέρετε για κάθε μέρα ξεχωριστά, σε ποιο στάδιο θα βρίσκεται ο χώρος σας κατά τη διαδικασία της κατασκευής, της ανακαίνισης ή των ειδικών μεταβολών.

“Η Restauro είναι μια ελληνική εταιρία ανακατασκευής και διαχείρισης ακινήτων. Όραμα και φιλοσοφία μας είναι να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας, προσφέροντας τους, μέσα από την ανακαίνιση του χώρου τους, τις στιγμές ηρεμίας και ευχαρίστησης που χρειάζονται.”

Στην Restauro πιστεύουμε ότι η δουλειά μας δεν τελειώνει μόλις εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι, ή όταν σας παραδώσουμε το ανακαινισμένο σας διαμέρισμα.

Η Restauro θα συνεχίσει και μετα το πέρας των εργασιών να είναι δίπλα σας σε ότι μας χρειαστείτε.
Θα ήταν χαρά μας να σας βοηθούσαμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, από το να σας αλλάξουμε μια κλειδαριά γιατί απλά χάσατε το κλειδί σας μέχρι το να σας προτείνουμε ένα ωραίο εστιατόριο κοντά στην νέα σας γειτονιά!

Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή και να ξέρετε ότι απολαμβάνουμε κάθε φορά που ακούμε μια νέα ιστορία που έχετε να μας πείτε είτε αφορά το νέο σας ακίνητο, την νέα σας γειτονιά, την νέα σας πόλη είτε πολλές φορές την νέα σας χώρα. Με τους πελάτες μας μοιραζόμαστε την χαρά της δημιουργίας ενός χώρου ονείρων, του προσωπικού σας χώρου. Και αυτό το γεγονός είναι για την ομάδα μας μια ανθρώπινη δέσμευση φιλίας εκτός από μια άριστη συνεργασία.

Η Restauro είναι μια ελληνική εταιρία ανακατασκευής και διαχείρισης ακινήτων. Όραμα και φιλοσοφία μας είναι να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας, προσφέροντας τους, μέσα από την ανακαίνιση, στιγμές ηρεμίας και ευχαρίστησης.